Nagyításhoz kattints a képre!

 

A tiszta, egész szemű búzát ki kell rakni egy edénybe áztatni, úgy hogy a víz teljesen ellepje. Így áll egy napig.Utána ezt a vizet leöntjük és legalább háromszor átmossuk tiszta vízzel. Így kapjuk meg a teljesen tiszta búzát.
 

Nagyításhoz kattints a képre! Nagyításhoz kattints a képre!

 

Ezt a tiszta búzát kb. három centiméter vastagon kiterítjük.

 

 

Nagyításhoz kattints a képre! Nagyításhoz kattints a képre!

 

A búza megfelelő hőmérséklet mellett gyökérzetet és csírát növeszt.
 

Nagyításhoz kattints a képre! Nagyításhoz kattints a képre!

 

Ezeken a képeken bemutatjuk a tökéletesen kicsírázott búza gyökérzetét, amely hófehér és egybefüggő. Ez azért nagyon fontos, mert a gyökérzet tartalmazza a csíramálé édességének  70%-át.

 

 

Nagyításhoz kattints a képre!

 

A táblákat ledaráljuk és megfelelő vízmennyiséggel átmossuk a pépet.Utána elválasztjuk a rostanyagot a csíralétől, majd ezt a tiszta levet liszttel csomómentesen elkeverjük.
 

Nagyításhoz kattints a képre!

 

Az elkészült kovászt tepsikbe öntjük és kemencében aranysárgára sütjük.
 

Nagyításhoz kattints a képre!

 

Így néz ki a frissen kisült csíramálé.
 

Nagyításhoz kattints a képre!

 

Ha a csíramálé kihült, vagyis ha teljesen hideg, akkor szeletelhető.
 

Nagyításhoz kattints a képre!

 

Mi kétféleképpen csomagoljuk: kétkockás és négykockás dobozokban, fedővel ellátva hozzuk forgalomba.(A képen fedő nélkül látható.)
 

Nagyításhoz kattints a képre!

 
Jelenleg Csongrád és Békés megyébe több településre szállítunk. Kapacitásunk jelenleg még nem kimerített, vállalunk további megrendeléseket is.

VISSZA