|
A tiszta, egész szemű búzát ki kell rakni egy edénybe áztatni, úgy hogy a víz teljesen ellepje. Így áll egy napig.Utána ezt a vizet leöntjük és legalább háromszor átmossuk tiszta vízzel. Így kapjuk meg a teljesen tiszta búzát. |
|
Ezt a tiszta búzát kb. három centiméter vastagon kiterítjük.
|
|
A búza megfelelő hőmérséklet mellett gyökérzetet és csírát növeszt. |
|
Ezeken a képeken bemutatjuk a tökéletesen kicsírázott búza
gyökérzetét, amely hófehér és egybefüggő. Ez azért nagyon fontos, mert a
gyökérzet tartalmazza a csíramálé édességének 70%-át.
|
|
A táblákat ledaráljuk és megfelelő vízmennyiséggel átmossuk a pépet.Utána elválasztjuk a rostanyagot a csíralétől, majd ezt a tiszta levet liszttel csomómentesen elkeverjük. |
|
Az elkészült kovászt tepsikbe öntjük és kemencében aranysárgára sütjük. |
|
Így néz ki a frissen kisült csíramálé. |
|
Ha a csíramálé kihült, vagyis ha teljesen hideg, akkor szeletelhető. |
|
Mi kétféleképpen csomagoljuk: kétkockás és négykockás dobozokban, fedővel ellátva hozzuk forgalomba.(A képen fedő nélkül látható.) |
|
Jelenleg Csongrád és Békés megyébe több településre szállítunk. Kapacitásunk jelenleg még nem kimerített, vállalunk további megrendeléseket is. |